Akademy-es 2010

L'Associació KDE España organitza amb Itsas, el grup de Programari lliure de l'UPV/EHU (Universitat del Pais Basc), en col·laboració amb el Departament de Cultura del Gobern Basc, l'esdeveniment Akademy-es. Aquest esdeveniment reuneix a desenvolupadors i usuaris de KDE i es celebrarà a l'Escola Tècnica Superior de Enginyeria de Bilbao els dies 7, 8 i 9 de maig.

Durant l'esdeveniment es realitzaran xarrades, tallers i altres activitats (com sortides, sopars, etc.) amb les que es pretén complir els següents objectius:

  • Posar en contacte desenvolupadors de KDE de tot Espanya, perquè puguin parlar dels projectes en què estan treballant, compartir codi, experiències i coneixement.
  • Informar a professors i estudiants universitaris de les capacitats i avantatges del KDE, per promoure el desenvolupament de Projectes Fi de Carrera relacionats amb aquest entorn i impulsar el creixement de la comunitat.
  • Donar a conèixer el projecte KDE com a entorn d'escriptori i de desenvolupament a persones sense perfil tècnic.

I per descomptat, l'objectiu principal és que tots gaudim aprenent més sobre programari lliure i, en concret, el KDE.

Què és el KDE?

KDE és un equip multidisciplinar internacional que es dedica al desenvolupament de programari lliure per crear un entorn d'escriptori, una infraestructura de desenvolupament per a diversos sistemes operatius així com multitud de programari d'ofimàtica, treball en grup, programes multimèdia, aplicacions web i Intranet, programes educatius , jocs i un llarg etcètera.

El programari creat per KDE destaca pel seu atractiu aspecte visual, la seva gran capacitat de configuració i per la seva senzillesa d'ús. A més, té una gran quantitat de programes disponibles amb llicències lliures, pel que poden ser usats i distribuïts lliurement.

Informació sobre Itsas

Itsas és el Grup de Programari Lliure de la UPV / EHU que pretén impulsar l'adopció del programari lliure, els estàndards oberts i els ideals de la cultura lliure en l'àmbit de la universitat.

Es tracta d'un grup heterogeni, amb membres dispersos per les diferents facultats i pertanyents als diferents estaments de la universitat (professors, investigadors, alumnes, etc.). També hi ha persones externes a la UPV / EHU.

La naturalesa del grup és totalment oberta i es dóna la benvinguda a qualsevol persona que vulgui col·laborar a impulsar aquests ideals a la nostra universitat.

Informació sobre KDE-España

KDE España està format per un grup de desenvolupadors i contribuïdors al projecte KDE amb la intenció de dinamitzar el desenvolupament i ús de l'entorn d'escriptori KDE. Entre ells podem trobar gran varietat de col·laboradors del KDE, incloent programadors, empaquetadors, documentaires, traductors i artistes.